PGF Romania

Project Generating Facility

cautare      cautare

PGF Romania

PGF Romania extinde suportul acordat comunitatilor de romi

Consorțiul format din Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile (FDSC) şi Fondul Roman de Dezvoltare Socială (FRDS) anunţă deschiderea in data de 14 noiembrie 2011 a unei noi Cereri de expresie de interes in vederea selectării unor comunităţi locale cu pondere semnificativă a populaţiei de romi, interesate să beneficieze de sprijin pentru accesarea fondurilor structurale şi de coeziune pentru comunităţile de romi.

citeste mai mult

Elaborarea participativa a documentelor europene strategice ale Romaniei 2014-2020

Fundatia SOROS Romania si Coalitia ONGuri pentru Fonduri Structurale va invita la conferinta cu tema Elaborarea participativa a documentelor europene strategice ale Romaniei 2014-2020. Evenimentul va avea loc la Bucuresti in data de 23 noiembrie 2011, incepand cu ora 9:30, la Hotelul Novotel Bucuresti (Bld. Victoria, nr. 37B).

citeste mai mult

Strategia Guvernului Romaniei de incluziune a cetatenilor romani apartinand minoritatii romilor pentru perioada 2011-2020

Agentia Nationala pentru Romi supune spre consultare publica proiectul Strategia Guvernului Romaniei de incluziune a cetatenilor romani apartinand minoritatii romilor pentru perioada 2011-2020.

Propunerile, sugestiile sau opiniile cu privire la proiectul de act normativ supus dezbaterii publice pot fi formulate pana la data de 20 august 2011, ora 17.00.

Documentele in dezbatere sunt: Proiect Strategie 2011-2020, respectiv Anexa 1 - Indicatori.

citeste mai mult

PGF - Eveniment de prezentare a rezultatelor primului an de implementare

Fondul Roman de Dezvoltare Sociala (FRDS) impreuna cu Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC) si Institutul pentru Politici Publice (IPP) va invita miercuri, 30 martie 2011, la evenimentul de prezentare a rezultatelor primului an de implementare a Proiectului "Dezvoltarea capacitatii comunitatilor de romi", componenta nationala a initiativei europene Project Generation Facility, finantat de Open Society Instiute. Evenimentul va avea loc la Rin Central Hotel din Bucureşti, str. Traian nr. 55 A, Sector 3, incepand cu orele 09,30.citeste mai mult

UE a anuntat noi planuri de actiune in favoarea romilor

Planul de actiune pentru romi la nivel european va fi implementat in toate tarile UE, a declarat duminica comisarul european pentru Justitie Viviane Reding .Intr-un interviu acordat postului de televiziunii TV5 Monde, Reding sustine ca "toatele statele membre trebuie sa aiba plan de actiune pentru romi si fiecare dintre acestea trebuie sa isi faca datoria", informeaza AFP. citeste mai mult

ACRR protesteaza impotriva schimbarii denumirii de rom cu tigan

Cele 24 de organizatii membre ale Aliantei Civice a Romilor din Romania (ACRR) protesteaza cu vehementa fata de avizarea pozitiva a propunerii legislative a deputatului PDL Silviu Prigoana, prin care se doreste schimbarea denumire de \"rom\" cu \"tigan\", votata ieri in cadrul a doua comisii reunite ale Senatului Romaniei. citeste mai mult

AMPOSDRU actualizeaza Calendarul orientativ al lansarilor cererilor de propuneri de proiecte in anul 2011

AMPOSDRU a publicat Calendarul orientativ al lansarilor cererilor de propuneri de proiecte si alocarile financiare aferente anului 2011, actualizat si modificat la data de 27 decembrie 2010.

citeste mai mult

FRDS recruteaza facilitatori comunitari

Fondul Roman de Dezvoltare Sociala intentioneaza sa contracteze, pe baza de concurs (preselectie pe baza de CV si recomandare si, ulterior, interviu), facilitatori comunitari in vederea implementarii activitatilor proiectului Dezvoltarea capacitatii comunitatilor de romi.
citeste mai mult

Senatorii Romaniei vor legiferarea discriminarii romilor

Cele 24 de organizatii membre ale Aliantei Civice a Romilor din Romania (ACRR) protesteaza cu vehementa fata de avizarea pozitiva a propunerii legislative a deputatului PDL Silviu Prigoana, prin care se doreste schimbarea denumire de "rom" cu "tigan", votata ieri in cadrul a doua comisii reunite ale Senatului Romaniei. citeste mai mult

Autoritatile din sectorul 4 vor sa dea de lucru romilor

Edilii sectorului 4 intentioneaza sa deruleze, in colaborare cu un ONG din Ungaria, un program de integrare a romilor prin care acestia sa presteze servicii comunitare in cadrul departamentelor Autoritatii Locale Sector 4, cu posibilitatea de a castiga astfel de doua ori salariul minim pe economie, scrie NewsIn.

citeste mai mult

Institutul National Democrat a lansat inscrierile la "Gala Participarii

Initiativa Institutul National Democrat (IND) este menita sa premieze si sa promoveze
povestile de succes si bunele practici ale acelor persoane/partide/institutii/organizatii care au contribuit prin efortul lor, din perioada 2009-2010, la cresterea implicarii romilor in viata politica romaneasca.
 

citeste mai mult

Romania a prezentat la Geneva raportul CERD

Delegatia Romaniei a prezentat la Geneva, al XIX –lea raport periodic privind aplicarea Conventiei internationale privind eliminarea tuturor formelor de discriminare rasiala (CERD), singurul raport oficial considerat de ONU drept document de lucru. Rapoartele asociatiilor maghiare din preajma lui Laszlo Tokes care acuzau Romania de discriminare nu au fost luate in seama.

 

citeste mai mult

Protest in Franta: Pod de langa Bordeaux blocat de romi

Un pod rutier important de langa Bordeaux a fost blocat duminica din cauza unui protest al romilor, dupa ce sute dintre aceştia au fost evacuati dintr-o tabara ilegala, relateaza BBC News Online.
citeste mai mult

Ethan Hawke lanseaza o provocare comunitatilor din Romania

Asociatia Ovidiu Rom si Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS) lanseaza impreuna un concurs pentru primariile localitatilor din Romania care indeplinesc toate criteriile de eligibilitate, pentru a aduce la gradinita, in acest an scolar, fiecare copil sarac din comunitatea lor.

citeste mai mult

Activist tigan: Vanzatorul de seminte e acum vanzator de droguri

Ciprian Necula, manager de proiect Romano Cher - Casa Romilor, spune la RFI ca Romania si-a facut treaba in privinta integrarii tiganilor doar pe hartie. Din punctul meu de vedere Romania nu si-a facut treaba in acest domeniu pentru ca permite sa existe retele de trafic de persoane, retele de prostitutie, retele de trafic de heroina. In Bucuresti se cumpara heroina usor, sa stiti. Vanzatorul de seminte e acum vanzator de droguri.citeste mai mult

Tot mai multi romi merg la scoala in Romania, dar au acces limitat la locuri de munca

Romii din Romania, victime ale discriminarii care traiesc adesea in saracie, beneficiaza de cativa ani de un acces mai larg la educatie, dar se confrunta, in continuare, cu problema gasirii unui loc de munca si unei locuinte, subliniaza ONG-urile si autoritatile.citeste mai mult

Familii mixte de sasi si tigani, surprinse intr-un film documentar realizat de un roman

Adela, sotia tiganca a unui sas, si Agnetha, sotia sasoaica a unui tigan. Nu este o telenovela, este studiu antropologic etnic-cultural transformat intr-un film documentar - Adela & Agnetha.

citeste mai mult

Romii, marul discordiei intre Romania si Franta

Romania si Franta s-au contrazis luni, la consiliul ministrilor de externe din UE, pe tema imigratiei romilor. Secretarul de stat Pierre Lellouche spunand ca responsabilitatea integrarii lor revine tarilor de origine, iar ministrul Teodor Baconschi a raspuns ca este nevoie de o abordare Europeana, potrivit Realitatea.net.citeste mai mult

Condamna acum, in mod public, intentiile Guvernului francez de a incalca drepturile omului!

Asa cum au anuntat anutoritatile publice franceze, etnicii romi din statele Europei de Est vor fi imediat expulzati din Franta, chiar daca aceste masuri reprezinta o incalcare clara a legislatiei europene.

citeste mai mult

Romii, victime ale intolerantei si violentei in Europa

Intoleranta la care sunt supusi romii in Europa a fost denuntata luni in cadrul unei ceremonii organizate la fostul lagar nazist Auschwitz-Birkenau de catre oficiali ai unor asociatii ale romilor.citeste mai mult

Problema romilor, la Bruxelles

Franta a cerut la Bruxelles ca statele membre ai caror cetateni sunt romii prezenti pe teritoriul francez sa caute o solutie pentru reintegrarea acestora. Romania spune ca Europa ar putea aloca mai multi bani pentru programe mai clare pentru integrarea lor sociala.

citeste mai mult

Hotararea nr. 609 din 20 mai 2009

Hotararea Guvernului nr. 609 din 20 mai 2009 privind stabilirea unor masuri pentru reorganizarea Centrului National de Cultura al Romilor.
citeste mai mult

Proiect european pentru angajarea de experti locali romi in judetul Maramures

Agentia Nationala pentru Romi deruleaza in parteneriat cu Institutul National de Administratie si Institutiile Prefectului proiectul "Reteaua nationala a expertilor locali romi, mecanism de sprijin in implementarea masurilor de incluziune sociala a romilor, grup vulnerabil supus excluziunii sociale", se arata intr-un comunicat transmis de Prefectura Maramures.
citeste mai mult

Fondul de Educatie pentru Romi

Misiune si Obiective

Misiunea organizatiei Fondului de Educatie pentru Romi (FER) este de a contrbui la ameliorarea decalajelor existente intre populatia de romi si ne-romi din punctul de vedere al rezultatelor educationale, prin politici si programe care sa suporte o educatie de calitate pentru romi, inclusiv desegregarea sistemului educational.
Obiectivul principal este acela de a sprijini elaborarea si implementarea de politici care sa contribuie la includerea romilor in sistemul educational.
Aflati toate detaliile AICI
citeste mai mult

Cerere de expresii de interes

Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC), Fondul Roman de Dezvoltare Sociala (FRDS) si Institutul pentru Politici Publice (IPP) au deschis Cererea de expresii de interes pentru identificarea comunitatilor si respectiv organizatiilor neguvernamentale ce vor putea beneficia de serviciile incluse in oferta PGF Romania.

Activitatile de instruire si asistenta vizeaza organizatiile mai putin experimentate, dar cu interes si potential de dezvoltare. Prioritate vor avea organizatiile care nu mai beneficiaza de suport sau asistenta similara, de preferinta organizatii de romi sau orientate pe furnizare de servicii pentru comunitati de romi

citeste mai mult

Project Generating Facility - descriere

Project Generation Facility este o initiativa a Open Society Institute Budapesta ce sustine o interventie complexa la nivelul a 4 tari (Ungaria, Bulgaria, Slovacia, Romania) directionata catre o mai buna utilizare a fondurilor structurale pentru incluziunea sociala a romilor.

Scopul interventiei in Romania: sa furnizeze asistenta tehnica si sa dezvolte capacitati locale la nivelul potentialilor beneficiari romi ai fondurilor structurale in vederea accesarii de proiecte cu finantare europeana pentru implementarea prioritatilor Decadei de Incluziune a Romilor.

Partenerul national selectat de OSI pentru implementarea initiativei in Romania este consortiul format din 3 organizatii experimentate in procese de dezvoltare si facilitare comunitara, respectiv dezvoltarea organizatiilor neguvernamentale si promovarea parteneriatului intre acestea si autoritati publice. Este vorba de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile, Fondul Roman de Dezvoltare Sociala si Asociatia Institutul pentru Politici Publice.  

Perioada de implementare: Octombrie 2009 - Septembrie 2010, cu posibilitatea de extindere a contractului cu inca 1 an, in functie de rezultatele inregistrate.

citeste mai mult
|

Ultimele Comunitati

judetul Caras-Severin
Gradinari Satul Gradinari, din comuna cu acelasi nume, este situat in sudul Banatului, in judetul Caras Severin. Pana in 1965,...
judetul Valcea
Babeni Orasul Babeni se afla la circa 20 km sud de municipiul Ramnicu Valcea si la 30 km nord de municipiul Dragasani,...
judetul Ialomita
Traian Comuna Traian este situata in Campia Baraganului, in partea de nord a judetului Ialomita si se invecineaza la vest cu...
judetul Timis
Recas Recasul este unul dintre cele mai tinere orase in zona de vest a Romaniei (a primit acest statut in 2004)...

Parteneri

Fundatia Pentru Dezvoltarea Societatii CivileFondul Roman de Dezvoltare SocialaInstitutul pentru Politici Publice a sprijinit PGF Romania in perioada Septembrie 2009 - Martie 2011

Harta facilitare

© 2017 PGF Romania
toate drepturile rezervate
The Project Generation Facility is a component of the initiative "Making the Most of EU funding for Roma Inclusion".
The initiative is managed by the Local Government and Public Service Reform Initiative of the Open Society Institute.
home  |   prezentare parteneri  |   prezentare comunitati  |   resurse  |   evenimente  |   contact
concept si dezvoltare: Cucos Sorin

Designed by SmartBranding


Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0